Vanaf 2024 schenken we de opbrengst van Sofie Walk&Run aan het Laboratorium voor Translationeel Borstkankeronderzoek (Link), dat deel uitmaakt van het departement Oncologie van KU Leuven.

Dit laboratorium behoort tot de top van het oncologisch onderzoek in België en Europa en is het departement waar Sofie zelf behandelingen en studies heeft ondergaan.

Het veelzijdig team probeert kritische en nieuwe onderzoeksvragen te beantwoorden door een brug te vormen tussen labo en ziekenhuis binnen borstkankeronderzoek. Hun focus ligt daarbij op het verband tussen borstkanker en lichaamssamenstelling, uitzaaiingen in borstkanker, en op minder voorkomende vormen van borstkanker. Bij deze focussen wordt de impact van levensstijlveranderingen en fysieke activiteit op de efficiëntie en neveneffecten van de borstkankertherapie bekeken. Zij leggen daarvoor onderzoek op verschillende vlakken samen, namelijk op klinisch, histopathologisch, genetisch, transcriptomisch, fundamenteel biologisch en nog vele andere niveaus.

Het Laboratorium voor Translationeel Borstkankeronderzoek werkt nauw samen met het universitair ziekenhuis UZ Leuven en met andere onderzoeksgroepen binnen KU Leuven, maar ook met vele internationale onderzoekspartners. Deze studies leunen hard aan bij Sofie Walk&Run en bij de fysieke activiteiten die Sofie zelf ondernam waardoor we hun zeer graag willen helpen en hun steunen door onze opbrengst aan hun te doneren.

Laboratorium Publicaties

Vrije giften kan u steeds via de directe link op de homepagina uitvoeren.  Deze zullen mee opgenomen worden in de totale opbrengst voor het betreffende jaar maar gaan rechtstreeks naar de stichting ‘Kom op Tegen Kanker’, zodat deze fiscaal aftrekbaar zijn!

Vorige edities:

VZW Zusenco zamelt met ‘Sofie Walk&Run’ 7854,50 EUR in tvv Kom op tegen Kanker.

Op 14 oktober 2023 organiseerden de nabestaanden en vrienden van Sofie Roofthooft de 5de editie van Sofie Walk&Run. Ook dit jaar overmeesterde de blauwe vlinder, het logo van dit evenement, Mol-Millegem. Meer dan 400 wandelaars en lopers namen deel om deze warme actie te steunen, we zagen oude bekende maar ook heel wat nieuwe gezichten. Op voorhand bestelden heel wat mensen soep en wafels. Ter plaatse was het fijn vertoeven met een heerlijke soep, hot-dog en een drankje.

De opbrengst van 7.854,50 euro wordt geschonken aan Mols Comité Kom op tegen Kanker en zal bijdragen aan het voortzetten van het waardevolle werk van Kom op tegen Kanker in het ondersteunen van onderzoek en het helpen van mensen met kanker. 

Wij als “vzw Zusenco” zijn enorm blij met de grote opkomst en het ingezamelde geld. Dat zoveel mensen, samen met ons, onze ‘echtgenote, moeder, (schoon)dochter, (schoon)zus, vriendin’ herdenken maar vooral ook steun en vriendschap vinden bij elkaar. Oktober is een moeilijke maand, Sofie haar sterfdag op 18 oktober en haar verjaardag op 24 oktober. Maar het voorbereiden van deze dag en de organisatie ervan geeft ons, ondanks het verdriet en gemis, een ongelooflijk warm en positief gevoel. Bedankt!

Mols Comité Kom op tegen Kanker ontving 7.518,49 euro dankzij ‘Sofie Walk & Run’

Op maandag 5 december overhandigde VZW Zusenco een cheque ter waarde van 7.518,49 euro aan het Mols Comité Kom op tegen Kanker. Dit bedrag vormt de opbrengst van de vierde editie van het loop- of wandelparcours ‘Sofie Walk & Run’ dat plaatsvond op 8 oktober dit jaar. Het Mols Comité KOTK bedankt alle helpende handen en sponsors voor dit mooie bedrag. Zien we je volgend jaar op 14 oktober voor de vijfde editie? 

Ondertussen vindt het ‘Sofie Walk & Run’-event al vier jaar plaats in onze gemeente. Deze speciale dag werd opgericht ter nagedachtenis aan Sofie Roofthooft, die op 44-jarige leeftijd overleed aan borstkanker. Het event is traditioneel een warm weerzien voor iedereen die Sofie gekend heeft, en een fijne ontmoeting met lotgenoten en iedereen die de actie een warm hart toedraagt.

3de editie Sofie Walk & Run levert 7000 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

De organisatoren van het succesvolle evenement in Mol – Millegem overhandigden een cheque met een mooi bedrag van 7000 euro aan het Mols Comité Kom op tegen Kanker.

Sofie Walk & Run wordt georganiseerd door de naaste familieleden van Sofie Roofthooft (VZW Zusenco), op 18 oktober 2018 op 44-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. Na een corona-editie in 2020, was iedereen verheugd om op 9 oktober 2021 terug wandelaars en lopers te mogen ontvangen aan het Chirolokaal in Millegem. Deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden en onderweg kon men even stilstaan bij mooie teksten. Ook aan de jongste deelnemers was gedacht met een opdrachtenspel. De stralende zon lokte vele bezoekers naar het plein om gezellig iets te drinken of te eten. Deze 3de editie bracht 7000 euro op ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, een heel mooi bedrag waarmee we het onderzoek naar deze ziekte mee kunnen ondersteunen.

Sofie Walk & Run schenkt 3.500 euro aan Kom op tegen Kanker

De organisatoren van ‘Sofie Walk & Run’ overhandigden op 22 november een cheque ter waarde 3.500 euro aan het Mols comité Kom op tegen Kanker. Vanwege Covid-19 waren ze dit jaar genoodzaakt om hun wandeldag op een andere manier te organiseren. De wandelingen werden online geplaatst via de website sofiewalkrun.be en er werd een online verkoop gedaan van soep en wafels. Dit initiatief werd voor de 2de keer georganiseerd door de naaste familieleden van Sofie Roofhooft. Sofie overleed in oktober 2018 op 44-jarige leeftijd aan borstkanker.

Op 10 oktober 2020 kwamen alle sympathisanten hun bestelde soep en/of wafels afhalen in het Chirolokaal van Mol-Millegem. De wandelingen stonden tijdens de maanden september, oktober en november online met de mogelijkheid om een vrije gift te storten. Het werd een geslaagde actie met een mooie opbrengst als resultaat.

Eerste editie Sofie Walk&Run in Mol-Millegem tvv KOTK.

Op 12 oktober 2019 gingen ruim 600 wandelaars en lopers op weg voor het goede doel. Een actie opgezet door de naaste familieleden van Sofie Roofthooft, op 18 oktober 2018 op 44-jarige leeftijd overleden aan borstkanker.

Er werden 3 wandeltochten aangeboden van 3 – 6 – 9 km. Na de regen van de afgelopen dagen was de zon een zeer welgekomen gast. Tijdens en na de wandeling was het gezellig vertoeven met een drankje, een kom soep of lekkere wafel. Het werd letterlijk en figuurlijk een zeer warme dag met een mooie opbrengst waarvan 5000 euro aan het Mols comité Kotk wordt geschonken. Hartelijk dank aan de sponsors en vrijwilligers, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Noteer alvast 10 oktober 2020 in jullie agenda voor de tweede editie!