Waarom Sofie Walk & Run?

Sofie Roofthooft werd op 24 oktober 1973 geboren in Mol. Zij is de middelste van een gezin van 3 kinderen. Sofie kende een vrolijke kindertijd. Haar grootste hobby was lid en later leiding van de Chiro in Mol-Millegem. De vriendinnen van de Chiro zijn altijd een hecht groepje gebleven. Muziek beluisteren, op stap gaan, een festival meepikken, … Sofie genoot ervan. Ze hield ook van joggen in de mooie natuur rondom haar woning.

Sofie studeerde af als boekhoudster. Heel gedreven voerde ze steeds haar job uit, haar werkgevers zijn nog steeds betrokken bij haar gezin wat veel zegt over de persoonlijkheid van Sofie.

Sofie leerde in de Chiro Guy Verwimp kennen en na een tijdje werden ze een koppel. Ze vonden hun stekje ‘op het Stokt’ in Millegem en bouwden daar hun droomwoning. Na enkele jaren werden hun dochters Bo en Britt geboren. Het leven van Sofie verliep op rozen.

In 2012 voelde Sofie een bolletje in haar borst, het begin van een zware strijd tegen deze kwaadaardige tumor. Ze was nog maar 38 jaar en moeder van 2 jonge kinderen. Langs de zijlijn hebben familie en vrienden de enorme vechtlust en kracht gezien die Sofie toonde tijdens de behandelingen, chemo, …  .

Ze heeft gestreden met alle kracht die ze had, zeer goed bijgestaan door de proffen van UZ Leuven, familie en vrienden. En er kwam goed nieuws, de kanker was weg.

Een tijdje kon Sofie weer haar gewone leven hervatten. Ze werkte, genoot van het leven, maakte mooie reizen met haar gezin.

Helaas bleef het geluk niet duren, de kanker was terug. Er werden uitzaaiingen in de lymfeklieren en bijnier vastgesteld. Behandelingen werden terug opgestart en het gevecht werd terug aangegaan. Helaas was de kanker dit keer niet te verslaan. Na een tijdje werd een tumor vastgesteld in de hersenen met uitzaaiingen op de oogzenuwen. Sofie had heel veel pijn en de laatste 5 maanden verdween haar zicht stilletjes aan. Niet meer kunnen zien was moeilijk te verteren. Geen hoop meer op herstel, de pijn elke dag doorstaan, verlies van het gezichtsvermogen, zware medicatie waardoor je niet meer kunt functioneren, … Het was genoeg geweest, de strijd werd dapper aangegaan en helaas verloren. Op 18 oktober 2018 is Sofie heel rustig in het bijzijn van haar geliefde gezin en familie ingeslapen.

Sofie Walk & Run is in het leven geroepen door de naaste familieleden van Sofie. Lopen en wandelen in de omgeving waar Sofie zo vaak zelf rondgelopen heeft is een mooie manier om haar te herdenken en de strijd tegen kanker mee te ondersteunen.